CHP Durağan İlçe Başkanlığı Basın Açıklaması…

Ayancık’ta yaşanan sel felaketi sonrası Durağan AKP ilçe teşkilatının yevmiyeli olarak götürdüğü iddia edilen, AKP Durağan ilçe başkanlığı yazılı yelekli işçilerin yevmiyelerini kim veriyor? Para kaynağı açıklanmayan bu durum tartışma yaratmaya devam ediyor.

SUÇ İŞLİYORLAR AMA KİMSE GÖRMÜYOR?

CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa Eker, Durağan AKP ilçe teşkilatını sorumlu davranmaya ve şeffaf olmaya çağırdı.Eker Yaptığı Açıklamada;“Siyasi partiler Kanuna aykırı olarak ilçe binasında yevmiyeleri ödenen işçiler kimin adına gidiyor? kim tarafından götürülüyor? bilinmiyor. Kamuoyunda FON, müteahhit ve AFAD ismi dolaşıyor. Suç işliyorlar ama kimse görmüyor?” dedi.Eker; parti devleti ve siyasallaşmış devlet denildiğinde ortaya çıkan tablonun bu olduğuna dikkat çekerek; “Sel felaketine yapılan katkı ve destekleri yürekten destekliyoruz. Bu yardımların yasal prosedürler içerisinde gerçekleşmesini istiyoruz. Ama siyasi partilerin özellikle yevmiyeli işçi getirme gibi bir durumları yasalar gereği söz konusu olamaz.

Siyasi partiler kanununa tamamen aykırı olan ve hapis cezası gerektiren bu durum hakkında savcılar ne yapacak merak ediyorum? Çünkü bu müteahhitten kayıtsız alınırsa rüşvete, kurumlardan alınırsa yasadışı uygulamaya, parti gelirlerinden verilirse de bunun tutanaklara yansıması gerekir” dedi.

DERE YATAKLARINA YAPILAN İNŞAATLARIN RÜŞVETİ Mİ? İMARA AÇILACAK ARSALARIN MI?

Eker, ülkede zaten bu güne kadar müteahhitlerin siyasi partilere verdikleri bağış ya da benzeri harcamaların gayri yasal olarak göz yumduklarının bedelini millet ödemiştir diyen Eker; “Bu gün sel için yardımda bulunan bir müteahhit yarın dere yatağına yapılan binanın rüşvetini mi, ya da imara açılacak bir arsaların mı? rüşvetini mi vermektedir. Selden kütük kapma diye bir tabir vardır. Diğer yandan kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez demiş atalarımız. AKP ilçe teşkilatı da kaz vermek için tavuk almakta, selden kütük kapanların parasını oya tahvil etmek için de parti binasını tercih etmiştir” açıklamasında bulundu. Eker siyasi partiler kanunun 66. Maddesini hatırlatarak; “Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, işçi ve işveren sendikaları ile bunların üst kuruluşları, dernekler, vakıflar ve kooperatifler, özel kanunlarında yer alan hükümlere uymak koşuluyla siyasi partilere maddi yardım ve bağışta bulunabilirler. Yukarıdaki fıkranın dışında kalan gerçek ve tüzel kişilerin her birinin bir siyasi partiye aynı yıl içerisinde iki milyar liradan fazla kıymette ayni veya nakdi bağışta bulunması veya yayınları kullandırması yasaktır” demektedir.

PARASAL YARDIMLAR PARTİLERDE DİĞER YARDIMLARA BENZEMEZ

Eker parasal yardımların diğer yardımlara benzemediğini ifade ederek; “Bu ödemelerin parti binasında gerçekleşmesinin amacı nedir? Yapılan para girişleri parti kayıtlarına girmiş midir? Girdiyse de kim sorumludur? Çünkü aynı yasa da; Bağış veya bağışların bağışta bulunan veya yetkili temsilcisine veya vekiline ait olduğunun partice verilen makbuzda açıkça belirtilmesi gerekir. Böyle bir belgeye dayanılmaksızın siyasi partilerce bağış kabul edilemez denmektedir” dedi.

Boyabat Gündemi hakkında 18290 makale
Boyabat Gündemi