2019 Boyabat Toprak Sanayisinin Kayıp Yılı, 2020 Ne Olacak?…

Bugün akşam (27.12.2019.Cuma) saatlerinde uzun zamandır görüşemediğimiz ilçemiz toprak sanayi esnaflarından bir abimle bir araya geldik.

Kısa bir hasbihalden sonra söz ekonomiye geldi, malum ilçemizde kış mevsiminin de etkisi ile ekonomi dibe vurmuş durumda.

Birçok esnaf zor günler geçiriyor, bunun en büyük etkisine toprak sanayinin bu kapalı olması, benim mahallemde 28 aile işsiz kaldı, 2 ailede büyük şehre göç etti, kalan ailelerde günlük parça işlerde çok ucuz ücrete çalıştı.

Bütün umutlar 2020 de toprak sanayisinde, çünkü onlar ekmeğini topraktan kazanıyor. Bu umutla bizde sayın fabrika sahibi, abime sorduk.

Ve dediki “gecen 2019 kayıp bir yıl oldu, işçi para kazandı, mazotçu para kazandı, kömürcü para kazandı, kısacası bu sektöre ne sattılarsa para kazandı, biz zarar ettik. Bunda bir de fabrikacıların birlik sağlayıp fiyat bütünlüğü sağlayamaması ve yükselen maliyetler sonuç zarar.

Peki, sana sorayım bu zarara kim ne kadar dayanır, bilemem 2020 hiçte kolay lokma değil. İşlerine gelince nerde toprak sanayi diye bağıranlar, az kaldı yakında hepimiz kapımıza kilit vuracağız, toprak sanayi can çekişiyor”

Not ; Fotoğraflar Temsilidir

bu bir Ömer AYTEKİN haberdir

Share
Boyabat Gündemi hakkında 18292 makale
Boyabat Gündemi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.