2017 Eleleyiz Festivali Engelli Dostu Dev Etkinlik ve Boyabat Çemberi…

Engelsiz Tasarım Mağazası ENTA MAĞAZA’nın aktif edilebilmesi için düzenlenen 2017 Eleleyiz Festivali, 6-7 Mayıs 2017 tarihinde Zorlu Center Raffles Otel MELİSA ve ORKİDE salonlarında bir çok etkinliklerle birlikte düzenlendi.

Festivalden gelen tüm gelirler, engelliler yararına çalışan ENTA MAĞAZA için kullanılacağı bildirildi. ENTA MAĞAZA, engelli bireylerin kıyafet üzerine özel tasarım yapılacağı ve istediği gibi özgürce hiç bir engelle karşılaşmadan alışverişini yapacağı, yeni ve denenmemiş bir mağaza konsepti.
Festivalde indirimli ürün alışverişleri, bir çok ünlü markanın ürünlerini uygun fiyata satışa sunuldu. Eğlence ve hediyeler ile festivale gelen davetliler hem alış veriş hem de katkıda bulundular.

Programda bir konuşma yapan engelli bayan sorunlarını anlatarak “en çok ta istediğimiz kıyafeti bulmakta ve giymekte zorlanıyoruz. Bunun için bu proje ile istediklerimizi kolayca alıp giyebileceğiz’’ dedi.
Yine tekerlekli sandalyeli iki evli çift konuşma yaparak nasıl zorluklarla karşılaştıklarını anlattılar.
Engelli çift; “Her şeye rağmen biz çok mutluyuz çok. Engeli eşimle beraber aştık ” dediler.

Festivalde benim için bir sürpriz de Sinop Boyabat’tan gelen esnaf Ruhi Çördük oldu. Burada Boyabat Çemberimizi dünya vitrinine taşıyarak tanıtmış oldu. Bende bir sağlık sorunum nedeniyle iki yıl, iki bastonla yaşamak zorunda kaldım bu yüzden engelli olmak nasıl bir şey bunu iyi biliyorum. Her şeye rağmen hep bir umutla iyileşmek tek hayalin oluyor. İkinci hayatımda hep keşke şunu bunu yapsaydım dediklerimi, ötelediklerimi yapmaya karar verdim. Yaradan Rabbime ne kadar şükür etsem azdır. Allah tüm hastalara şifa versin.

Haber ve Fotoğraflar ; Halime Şahin

 

Boyabat Gündemi hakkında 18255 makale
Boyabat Gündemi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.